Informatii generale

Cat costa o casa?

Sunt mai multe moduri de a vedea problema in functie de scopul pentru care iti pui aceasta intrebare. Daca doresti sa compari ofertele pe care le ai sau sa iti planifici bugetul pentru casa ce o vei incepe in curand atunci iti trebuie cifre cat mai exacte si te rog citeste articolul „Cat costa o casa”

Daca doreti doar sa ai o idee generala pentru a vedea cum mai merge piata sau pentru a iti planifica in cati ani poti ajunge sa iti pui problema unei case citeste mai jos sau diverse articole aparute prin ziare.

Dupa parerea mea nu este bine sa citesti forumuri pe acest subiect. Raspunsurile date acolo sunt fie de la oameni car nu au nici o idee cu privire la subiectul mentionat fie de constructori care in mod intentionat dau un pret aparent foarte mic pentru a atrage potentiali clienti. Cum o informatie eronata nu are cum sa faca bine nimanui sfatul meu este sa nu iti pierzi timpul pe forumuri.

Mai bine intreaba-ma pe mine printr-un comentariu pe acest blog si iti ofer un raspuns cat se poate de exact in functie de datele pe care mi-le oferi.

Informatii generale privind costul unei case

In 2011 pretul pentru metrul patrat construit al unei case porneste de la 400 euro si ajunge la 600-700euro in functie de finisaje si facilitati.

Pentru 400-450 euro per metru patrat am considerat inchiderile din caramida cu pereti portanti de 25cm, parter + etaj fara subsol, 2 placi de beton armat, sarpanta acoperita cu tabla, geamuri termopan, termosistem minim (5cm), finisaje interioare si exterioare minime. Nu am luat in considerare costul imprejmuirii proprietatii si cel al bransarii la utilitati. Am considerat constructia in discutie ridicata intr-un loc care sa nu genereze costuri suplimentare prin departarea fata de furnizorii de materiale sau prin diverse taxe ce trebuei platite pentru acces.

Aceasta casa constuita in jurul Bucurestiului si cu materiale de calitate superioara celor din exemplul de mai sus (finisaje medii) costa ~500 euro per metru patrat construit.

Pentru aceasi casa dar incadrata in clasa energetica A (pereti de pana la 60cm) pretul va fi cu 30% mai mare ajungand la aproximativ 600-650 euro per metru patrat.

Finisajele sau instalatiile mai sofisticate sau cu un design deosebit pot adauga inca 20-30% la costul de mai sus.

Este extrem de greu sa scazi costul casei sub 400euro per metru patrat fara a compromite siguranta si un minim de aspect insa este extrem de usor sa cresti pretul mult peste 700euro per metru patrat folosind finisaje si instalatii de ultima ora.

Cu titlu aboslut orientativ costurile unei case se pot imparti in manopera 25-30% si materiale 70-75%. Tot orientativ structura inghite ~30-40% din buget, instalatiile 30-40% si finisajele 30-40%.

Daca doresti informatii mai detaliate inscriete pentru raportul gratuit sau lasa-mi un comentariu pe acest blog. Nu uita: cu cat cat imi dai mai multe informatii cu atat te pot ajuta mai usor si mai exact.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Cat costa o casa și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s